Inilah 4 Surah Al-Qur’an yang Bisa Anda Amalkan Untuk Menghindari Sihir

Dunia Dalam Berita |
Al-Qur’an merupakan sebaik-baiknya pelindung diri dan Rasulullah SAW sendiri pernah mengatakan bahwa Al-Qur’an yakni penawar.Makara , kalau ingin mengubatai penyakit atau mencari penyelesaian , sentiasalah membaca Al-Qur’an.
Juga , bagi menghindari diri daripada gangguan sihir dan makhluk yang tidak bisa dilihat oleh mata bernafsu , beberapa ayat dari Al-Qur’an boleh dijadikan sebagai amalan harian.

1. Surah Al-Fatihah
Ummul Kitab , juga dikenali sebagai penawar seribu guna. Anda boleh melazimkan diri untuk membaca Al-Fatihah sebanyak tujuh kali setiap kali simpulan solat fardu.

Tetapkan juga niat supaya Tuhan SWT membantu anda melindungi diri daripada gangguan jin dan syaitan.

2. Al-Mu’awwizat
Tiga surah yang sering dipanggil ramai sebagai surah tiga Qul. Ia terdiri daripada surah Al-Ikhlas , Al-Falaq dan An-Nas. Ia yakni amalan Rasulullah sebelum baginda tidur pada setiap malam.

3. Ayat Kursi
Sebagai pendinding diri dan juga perlindungan kediaman dan harta benda. Lebih afdal kalau anda mengamalkannya selepas solat Subuh dan Solat Asar.

4. Surah Yasin , Ayat ke- Hingga Ayat ke-9
Surah Yasin sering dikaitkan sebagai hati Al-Qur’an malah banyak hadis Rasulullah SAW yang membicarakan kelebihan yang ada pada surah Yasin.

Ia boleh dibaca sebagai benteng dan pendinding untuk kediaman. Dengan mengamalkan ayat-ayat diatas , kita akan dilindungi dari gangguan jin , syaitan dan insan yang berniat jahat.